Anul sarpelui

 ANUL SARPELUI

 Un an al catastrofelor???…multe lucruri se vor derula foarte prost. Statistic vorbind, anul acesta ar urma sa se intample ceva goraznic si, dupa cum se vorbeste, acest lucru rau va fi destramarea Uniunii Europene si caderea monedei euro….anul 2013 (sau, poate, ceva si mai rau).

 ….deocamdata sunt doar presupuneri… Dar hai sa facem o retrospectiva a „anului sarpelui”…sa dam timpul inapoi cu ceva vreme:

 1893 – multe tornade s-au produs si au murit mii de oameni (ca exemplu, in luna iulie o tornadă în Iowa a ucis 71 de persoane).

 – 1917 – Revoluția rusă din 1917 – miscare politicasi socială, care a avut loc in doua etape (februarie si octombrie) si a dus la constituirea Uniunii Sovietice. Aceasta a durat până la colapsul din 1991. Revolutia din Februarie a înlocuit autocratia ultimului tar, Nicolae al II-lea al Rusiei, cu o republică democrata si liberală. Cea din Octombrie, de fapt un puci în care bolsevicii, la Petrograd, sub comanda lui Vladimir Ilici Lenin, au acaparat puterea prin forță militară de la Guvernul provizoriu socialist al lui Alexandr Kerenski. Apoi, Primul Razboi Mondial, care initial a fost un razboi la scara europeana, incepand cu atacul Austro-Ungariei asupra Serbiei (1914). Ulterior, in 1917 a devenit razboi mondial, cand, la 6 martie 1917 si Statele Unite ale Americii intră în război împotriva Puterilor Centrale. Razboiul s-a soldat cu peste 10 milioane de morti, atat militari cat si civili.  

 – 1929 – Marele crah bancar de la bursa de valori de pe Wall Street (marea criza economica) „Wall Street Crash”, de asemenea, cunoscut si sub numele de Joia neagră. Crah-ul la Bursa de Valori din New York a început la sfârșitul lunii octombrie 1929 și a fost cel mai devastator accident financiar din istoria Statelor Unite, dar care a avut un impact la scara mondiala. Acest accident bursier a semnalat începutul a 10 ani de criza, perioada numita „Marea Depresiune” care a afectat toate țările occidentale industrializate. 15 milioane de oameni au ramas șomeri după ce băncile s-au prăbușit. Cel mai devastator impact al Marii Depresiuni a fost suferinţa umană fără precedent. Într‑o scurtă perioadă de timp, productivitatea la scară globală şi nivelul de trai s‑au prăbuşit brusc.

 – in 1941 – Bătălia de la Pearl Harbor a fost o  lovitură militară suprinzatoare condusă de marina imperiala japoneză împotriva Statelor Unite la baza navala de la Pearl Harbor, Hawaii, în dimineața zilei de 7 decembrie 1941. Japonezii au omorât 2.402 persoane şi alte 1.282 au fost rănite. De partea japoneza au fost in total 65 de persoane usise sau ranite. Atacul a venit ca un șoc profund pentru poporul american și a condus direct la intrarea americanilor în al doilea război mondial. Ziua următoare, 8 decembrie, Statele Unite ale Americii au declarat război impotriva Japoniei.

 – in 1953 – An de framantari politice, un an tensionat. Pe plan politic, Presedintele american Harry Truman anunta public că SUA au dezvoltat prima bombă cu hidrogen din lume. Si URSS anunta ca detine bomba cu hidrogen. Ministrul de externe al RDG este arestat pentru spionaj. Uniunea Sovietica rupe relatiile diplomatice cu Israelul. In acest an s-a stins din viata Iosif Vissarionovici Stalin. In martie, pe 18, cutremur in vestul Turciei unde au murit 250 de oameni. In mai mor 114 oameni in urma unei tornade ce a lovit Wako, in Texas. O alta tornada pornita din Michigan ucide 115 persoane, dupa care se indreapta catre Massachuttes, unde mai mor 24 de persoane. 1000 de morti in urma unui uragan puternic in Asia de Sud-Est (septembrie). Un cutremur puternic distruge mai multe insule grecesti. In acest an, in Europa, au avut loc cele mai puternice furtuni din istorie, cu inundatii si vant puternic, in urma carora au murit mii de oameni. Mari inundatii in Olanda. Uragane puternice au lovit si America si Africa.

 – 1965 – Incepe o perioada de 3 ani de seceta in India, unde mor 1.500.000 de oameni. In sfera politicului au loc o serie de evenimente cu repercusiuni in timp. „Constituția din România comunistă” a fost elaborata de către un comitet al Marii Adunări Naționale și aprobata de o sesiune plenară a Comitetului Central al Partidului Comunist Român, pe 28 iunie 1965. Aceasta a reprezentat legea fundamentală care a stat la baza dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. După moartea lui Gheorghe Gheorghiu Dej, Nicolae Ceausescu este ales prim-secretar al Partidului Muncitoresc Roman la propunerea lui Ion Gheorghe Maurer. Republica Populară Română devine Republica Socialista Romania (prin hotărâreaii Adunaru Nationale). Leonid Brejnev devine prim-secretar al Partidul Comunist al Uniunii Sovitice. Ce-a urmat acestor evenimente??? Se stie!!!

 – 1977 – Cutremur in Vrancea, vineri, 4 martie, ora locală 21:20. A fost resimțit de-a lungul Balcanilor A avut o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richtter, cu epicentrul în Vrancea si s-a produs la o adâncime de 94 km. Aproximativ 35.000 de clădiri au fost avariate, iar daunele totale au fost estimate la mai mult de doua miliarde de dolari. In Bucuresti si Zimnicea s-au produs cele mai mari pagube. Orasul Zimnicea aproape ca a fost ras de pe fata pamantului. In Bucuresti aproximativ 33 de clădiri mari s-au prăbușit si au murit 1.578 de persoane iar 11.300 au fost ranite.

 – 1989 – Evenimentele au început în Polonia în 1989, și au continuat în Ungaria, Germania de Est, Bulgaria, Cehoslovacia și România. Revolutii??? Poate la altii. In ceea ce priveste Romania…am „ceva” indoieli. Nu dezvolt ideea pentru ca nu vreau s-o dau pe politica. Dar fiecare dintre noi stie ce stie in legatura cu acest subiect si…are propria opinie (daca aveti ceva de comentat…faceti-o!)

 – 2001 – atentatele teroriste de la 11 septembrie – atacuri sinucigase organizate de Al Qaeda impotriva Statelor Unite ala Americii. Un numar de 19 teroristi au preluat controlul a 4 avioane comerciale de pasageri, deturnandu-le traiectoria. Doua dintre avioane au fost directionate spre Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, simboluri ale Americii. Toate persoanele de la bordul avioanelor si multe persoane care lucrau in acele cladiri au murit in urma acestei actiuni teroriste. In decurs de două ore ambele turnuri s-au prăbusit, distrugând si avariind si alte clădiri din jur. Al treilea avion a fost prăbusit de teroristi în clădirea Pentagonului din Arlington, Virginia, lângă Washington. Al patrulea avion avea ca tinta Washington D.C., dar unii dintre pasageri si membrii echipajului au încercat să recastige controlul avionului, iar acesta s-a prabusit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania. Toti pasagerii si membrii echipajelor celor 4 avioane au pierit. In aceste atacuri teroriste si-au pierdut viata 2.993 de persoane, inclusiv cei 19 teroristi. Majoritatea celor decedati erau civili, americani si cetateni din 90 de tari ale lumii care traiau si munceau in America. Drept raspuns, Statele Unite au lansat un „Razboi impotriva terorismului”, invadând Afganistanul, in ideea de a înlătura de la putere regimul dictatorial al Talibanilor, care adăpostea teroristi al-Qaeda.

 – 2013 ??????? De-abia a inceput. Putem doar sa tragem cu ochiul la analistii politici si la astrologi. Asadar, ca previziuni:

 * UE se clatina. Daca se retrage Grecia din Uniune, e clar ca va avea loc un transfer masiv de capital spre Elvetia (deci, va creste masiv francul elvetian, depasind euro). Cota de 25% de someri in Spania este, de asemenea ingrijoratoare. De aici si dorinta Cataloniei de a-si obtine independenta.

 * Activitatea vulcanica intensificata din Africa incepe sa devina ingrijoratoare.

 * În Orientul Mijlociu fundamentalismul islamic a atins cote ingrijoratoare, ceea ce va influenta luarea de noi masuri impotriva Iranului. Probabil, vor aparea conflicte in zona, ce pot degenera intr-un razboi din ce in ce mai extins in anii urmatori.

 * Atacul cibernetic ia amploare.

 * Nu stiu daca e cazul sa mai amintesc de faptul ca 3 dintre profetii lumii (Nostradamus, Edgar Cayce si Rasputin), au prezis pentru acest an inceperea unui nou război mondial. Sper si ma rog sa nu fie asa!!!

 Si…cine stie cate ne mai asteapta…???

 Sa va iubiti, sa fiti iubiti, dar nu uitati sa fiti copii in suflete si-n gand!!

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: