Hai sa ne dam cu stangu’n dreptu’

Hai sa ne dam cu stangu’n dreptu’!!

 Pe StitiROL.ro gasesc o stire cu titlul „Greseala ULUITOARE a lui Adrian Nastase in puscarie. Nimeni nu se astepta la asta”…scris exact asa cum il vedeti!

 Am deschis de curiozitate, sa vad ce mare si „uluitoare” greseala a facut Nastase, gandind ca e vreo eroare de ordin politic. Dar…ce sa vezi?

Un oarecare sau o oarecare (cica) jurnalist ne spune cum ca Nastase a facut o maaaare eroare de gramatica. Va reproduc exact pasajul  <<“Dupa cum stiti, scriu saptamanal cate un text, pe care Andrei il transmite Anei Maria, care se ingrijeste, cu aceiasi dragoste, de Flacara lui Adrian Paunescu. Astazi va impartasesc randurile publicate la 16 ianuarie 2013″, a scris Adrian Nastase, gresind flagrant la folosirea pronumelui demonstrativ. Pronumele demonstrativ de identitate „aceiasi” se foloseste la persoana a III-a plural, masculin.  La persoana a III-a singular se foloseste „aceeasi”>> Si mai spune jurnalistul nostru ca „aceasta a atras atentia celor care nu au chiulit de la orele de gramatica”. Pai…daca tot vrea el sa ne tina ore de gramatica, parerea mea (si probabil si a altora ca mine care se mai pricep, cat de cat la asta) este ca ar fi trebuit sa dea explicatia completa a pronumelui demonstrativ “aceeasi” care se foloseste, intr-adevar la persoana a III-a singular, dar DOAR pentru substantive de gen feminin. Asa ca…domnule draga (sau doamna, ce-oi fi?!), daca tot te apuci sa te dai gramada si sa arunci cu piatra, uita-te mai intai si vezi-ti barna din ochi…si vezi cat stii tu de bine sa-ti faci treaba si apoi sa vii sa ne tii noua lectii de gramatica. Sau ai chiulit de la jumatatea orei cand profesorul explica ce tip de substantive insoteste acest pronume demonstrativ??? A???

 Sa va iubiti, sa fiti iubiti, dar nu uitati sa fiti copii in suflete si-n gand!!

 

 

 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: